Oenotopia wijncontent

Veel leesplezier!

Brettanomyces

Wat is dat voor een beestje ? De kortere naam is Brett. Het is een wilde gist...

Lees verder

Rosé, is dat wel wijn?

Er zijn wel eens mensen die zeggen dat rosé geen echte wijn is. Ze baseren zich veelal...

Lees verder

De geschiedenis van Rioja

Rioja is de bekende Spaanse streek met de wijnen die ingedeeld zijn op basis van hun houtlagering....

Lees verder

Sulfiet or not sulfiet?

Is that the question? Wat weten we over het gebruik van zwavel in de wijnindustrie? Niet ingewijden...

Lees verder

An Endless Sugarlandia Summer

Persbericht: DON PAPA RUM ONTHULT « AN ENDLESS SUGARLANDIA SUMMER » Een nieuwe campagne met lifestyle cocktails,...

Lees verder

Oenotopia tastings: programma 2021-2022

Als je voor een van de betalende opties bent ingeschreven als Oenotopia vriend dan vind je hierna...

Lees verder

Wijn leeft

Het  verouderen  van  wijn Het vermogen van wijn om ouder te worden is afhankelijk van vele factoren...

Lees verder

Valtellina

Traditie en vernieuwing in de Italiaanse Alpen Zwoegend op de racefiets over de Mortirolo, de Stelvio en...

Lees verder

Een stukje Europa in Zuid-Afrika

Wijnen uit de Westkaap Er is veel gebeurd sinds  in 1659 voor het eerst wijn gemaakt werd...

Lees verder

Argentinië

Biefstukken, tango en … wijn Van kwantiteit naar kwaliteit? Het is een warm land, Argentinië, een heel...

Lees verder

De beste rode wijn van Antwerpen

Wijnen onder de 10 Euro Een nieuw thema bij Oenotopia Soms loopt niet alles zoals het gepland...

Lees verder

Hello world!

Dit is het eerste bericht op de nieuwe Oenotopia site. Geschreven tijdens de 2de lockdown met de...

Lees verder