Oenotopia wijncontent

Veel leesplezier!

Gevrey Chambertin detailstudie

Het begrip terroir kent in de Bourgogne absoluut zijn hoogtepunt. De Bourgogne is een lappendeken van verschillende...

Lees verder

Eten en wijn combineren

Hoe doe je dat? Wellicht al duizenden jaren zijn eten en wijn met elkaar verbonden. Vandaag zijn...

Lees verder

Wijnen uit Nederland

Het veranderende klimaat zorgt voor rijpere druiven in het Noorden van Europa. Daar profiteert België van en...

Lees verder

De geschiedenis van Champagne

Champagne, iedereen kent het en velen hebben het al vaak gedronken. Het is de wijn van het...

Lees verder

Sociando Mallet

Al vele jaren top-Bordeaux voor een normale prijs In 1969 kocht Jean Gautreau met het geld dat...

Lees verder

Wijn en kaas

Kaas en wijn is een echte klassieker. Kaas- en wijnavonden worden al vele decennia lag georganiseerd. Maar...

Lees verder

Brettanomyces

Wat is dat voor een beestje ? De kortere naam is Brett. Het is een wilde gist...

Lees verder

Rosé, is dat wel wijn?

Er zijn wel eens mensen die zeggen dat rosé geen echte wijn is. Ze baseren zich veelal...

Lees verder

De geschiedenis van Rioja

Rioja is de bekende Spaanse streek met de wijnen die ingedeeld zijn op basis van hun houtlagering....

Lees verder

Sulfiet or not sulfiet?

Is that the question? Wat weten we over het gebruik van zwavel in de wijnindustrie? Niet ingewijden...

Lees verder

An Endless Sugarlandia Summer

Persbericht: DON PAPA RUM ONTHULT « AN ENDLESS SUGARLANDIA SUMMER » Een nieuwe campagne met lifestyle cocktails,...

Lees verder

Oenotopia tastings: programma 2021-2022

Als je voor een van de betalende opties bent ingeschreven als Oenotopia vriend dan vind je hierna...

Lees verder