Oenotopia wijncontent

Veel leesplezier!

Buitengewone bubbels

In het 20ste seizoen kan een proefsessie met bubbels niet ontbreken. Meer nog, we gaan niet voor...

Lees verder

De geschiedenis van de wijnen uit Tokaj

Hongarije heeft een rijke wijngeschiedenis. Er was een tijd dat alle Europese vorstenhuizen Tokaj Aszu dronken. Vandaag...

Lees verder

De charme van Chardonnay

Chardonnay is haast een merknaam geworden. Omdat zijn groeikracht goed is maar vooral omdat dit ras zich...

Lees verder

Verslag van de Californian Wine tasting

1978 was het jaar waarin het systeem van herkomstbenamingen boven de doopvont werd gehouden in de USA....

Lees verder

Concours voor extreme wijnen, hoe extreem is dat?

Ken je de ‘Mondial des Vins Extrêmes’? Een wedstrijd voor extreme wijnen zeg maar. Die organiseren ze...

Lees verder

“Curieuzeneuzen” in wijn AI, huh?

Artificial Intelligence, iedereen heeft het er over. De toepassingen zouden eindeloos zijn. Baanbrekend volgens de ene en...

Lees verder

Medoc 2018, een mooi wijnjaar?  

Bordeaux 2018 staat geboekt als een groot wijnjaar. In de lente van dat jaar zou je dat...

Lees verder

De wetenschap van de ideale wijntemperatuur

Waarom is temperatuur bij wijn zo belangrijk? Een glas wijn bestaat uit duizenden chemische verbindingen. Wijnmakers zijn...

Lees verder

Brood, wijn en spelen

Persbericht: Alice Bown 28 juni 2023 In de wereld van gastronomie en wijn, zijn er momenten waarop...

Lees verder

Het nieuwe Oenotopia proefseizoen 2023-2024

En dat is reeds het 20ste! Betalende leden van Oenotopia kunnen zoals altijd deelnemen aan de proefsessies....

Lees verder

De geschiedenis van Californische wijn

Californië is veruit het bekendste wijngebied in Amerika. Haar wijnen zijn uitstekend van kwaliteit en menig wijnliefhebber...

Lees verder

Oenotopia’s wijntrip en wijndiner 2023

Bij Waalse wijnmakers op pad en daarna genieten in ’t Stad De aanloop naar de Oenotopia wijnuitstap...

Lees verder