Oude wereld vs nieuwe wereld

Er werd vroeger vaak gesproken over de Nieuwe wijnwereld. Dit zijn simpel gezegd de wijnlanden buiten Europa. Vaak denken we dan aan overzeese warme oorden waar de druiven goed rijpen en de wijnen daardoor vaak anders smaken. Maar is dat altijd zo? Of hebben de klimaatopwarming, de zoektocht naar andere wijnstijlen, de toegenomen kennis en de veranderende consument hier verandering in gebracht? In 2 x 4 wijnen gaan we al proevend op zoek naar de antwoorden.

OENOTOPIA TASTINGS OP MAAT

Meer weten over Oenotopia?

Oenotopia is een community van wijnvrienden die als doel heeft om meer over wijn te leren door content te delen en samen te proeven. Iedereen is welkom want iedereen kan wijn proeven!

GA NAAR DE HOMEPAGE

Is typiciteit aan het verdwijnen of toch niet?

Minstens 8 wijnen komen aan bond waarvan een aantal blind te proeven. Op zoek naar wat nu de typische verschillen zijn tussen de oude en de nieuwe wijnwereld. Of zijn de verschillen er haast niet meer? Ga mee op een wereld-wijn-reis, proef en ontdek. Deelname kost €60/persoon. Minimum 6 deelnemers. 

Proeven bij Oenotopia is leerrijk en leuk

We stemmen samen de details van deze Oenotopia 'tasting' af en houden rekening met eventuele voorkeuren. Kennis over wijnen en wijn proeven is niet vereist. Interesse hebben in wijn en graag iets bij leren volstaan. Oenotopia vindt dat iedereen kan wijn proeven. Voor snobisme is er geen plaats maar voor gezelligheid des te meer.

Veelgestelde vragen

Helemaal niets. Oenotopia zorgt voor alles zodat jij volop kan proeven en genieten. 

Dat spreken we samen af. Eventuele kosten van een externe locatie zijn in hogergenoemde prijs niet inbegrepen. 

Zeker niet. Dat is niet de bedoeling. ‘Iedereen kan wijn proeven’ staat niet gelijk aan ‘Iedereen moet daarna ook wijn kopen’. Zo zijn er al meer dan genoeg …

Wil je graag meer informatie over deze proefsessie of meteen inschrijven?