Cursus wijn proeven

Iedereen kan wijn proeven. Daarvan zijn we bij Oenotopia overtuigd. Nuttig is wel een basiscursus om de kneepjes van het vak te leren. Ontdek waarom je die ene wijn nu juist lekker vindt en de andere niet. Leer welke elementen bepalend zijn voor de beoordeling van je wijn en waar je op moet letten. En geniet vooral van het proeven van wijn op een toegankelijke manier.

Word Oenotopia proever in 5 modules

In 5 proefsessies van ca. 3h gaan we op pad om de wereld van wijn al proevend te verkennen. 

Programma:

1. Typiciteit van druiven en wijnen en hoe goed proeven + verdieping witte wijnen

2. Invloed van klimaat, bodem, hout, de wijnmaker en jezelf + verdieping mousserende wijnen

3. Veroudering van wijn, wijn temperatuur + verdieping rode wijnen

4. Fouten in wijnen, wijn en eten + verdieping versterkte wijnen

5. Vergelijkend proeven, blind proeven + training wijn proeven

Boek 'Iedereen kan wijn proeven'

Als je inschrijft voor deze basiscursus dan ontvang je het boek 'Iedereen kan wijn proeven' van Oenotopia oprichter Marc.

Marc Waelbers

Voor Marc is wijn een pure passie. Met het Advanced Certificate van WSET op zak is deze Grootmeester Wijnproever bij de Vlaamse Wijngilde overtuigd dat iedereen wijn kan proeven. Dat is het motto van Oenotopia waarbij het delen van content over wijn, wijn proeven, wijn en zijn geschiedenis een uit de hand gelopen hobby is. Als Marc spreekt over wijn, schittert de wijn in het glas ... en in zijn ogen.

Schrijf je in en neem deel samen met maximum 6 personen

Om de kwaliteit te garanderen organiseert Oenotopia deze basiscursus wijn proeven voor maximum 6 personen. De deelname kost bedraagt €380/persoon en hierbij zijn alle wijnen, het boek 'Iedereen kan wijn proeven', gebruik van spuugemmers, glazen, proefformulieren en overig didactisch materiaal inbegrepen.

Veelgestelde vragen

Dat wordt in samenspraak met de deelnemers bepaald. In de toekomst volgen nog vaste data dus hou deze website in de gaten voor meer informatie. 

In Antwerpen maar kan in samenspraak zeker ook op een andere locatie. Kosten van een andere locatie zijn dan wel niet in de hogergenoemde prijs inbegrepen. 

Neen, helemaal niet. Als je kan ruiken en proeven + interesse hebt in wijn dan ben je er helemaal klaar voor. Tot binnenkort. 

OENOTOPIA TASTINGS OP MAAT

Meer weten over Oenotopia?

Oenotopia is een community van wijnvrienden die als doel heeft om meer over wijn te leren door content te delen en samen te proeven. Iedereen is welkom want iedereen kan wijn proeven!

CHECK DE WEBSITE