Blog Left SIdebar

Read our latest blog posts
Liever luisteren dan lezen? Ga dan naar de Oenotopia podcast op Spotify

5 januari 2022

De geschiedenis van Zuid-Afrikaanse wijnen

De geschiedenis van de wijnen uit Zuid-Afrika is heel erg verwant met de lokale politieke situatie. In…

Continue Reading
5 december 2021

Gevrey Chambertin detailstudie

Het begrip terroir kent in de Bourgogne absoluut zijn hoogtepunt. De Bourgogne is een lappendeken van verschillende…

Continue Reading
20 november 2021

Eten en wijn combineren

Hoe doe je dat? Wellicht al duizenden jaren zijn eten en wijn met elkaar verbonden. Vandaag zijn…

Continue Reading
20 november 2021

Wijnen uit Nederland

Het veranderende klimaat zorgt voor rijpere druiven in het Noorden van Europa. Daar profiteert BelgiĆ« van en…

Continue Reading
13 oktober 2021

De geschiedenis van Champagne

Champagne, iedereen kent het en velen hebben het al vaak gedronken. Het is de wijn van het…

Continue Reading
11 oktober 2021

Sociando Mallet

Al vele jaren top-Bordeaux voor een normale prijs In 1969 kocht Jean Gautreau met het geld dat…

Continue Reading
27 september 2021

Wijn en kaas

Kaas en wijn is een echte klassieker. Kaas- en wijnavonden worden al vele decennia lag georganiseerd. Maar…

Continue Reading
21 september 2021

Brettanomyces

Wat is dat voor een beestje ? De kortere naam is Brett. Het is een wilde gist…

Continue Reading
1 6 7 8 9 10