Blog Left SIdebar

Read our latest blog posts
Liever luisteren dan lezen? Ga dan naar de Oenotopia podcast op Spotify

22 augustus 2023

Medoc 2018, een mooi wijnjaar?  

Bordeaux 2018 staat geboekt als een groot wijnjaar. In de lente van dat jaar zou je dat…

Continue Reading
6 augustus 2023

De wetenschap van de ideale wijntemperatuur

Waarom is temperatuur bij wijn zo belangrijk? Een glas wijn bestaat uit duizenden chemische verbindingen. Wijnmakers zijn…

Continue Reading
28 juni 2023

Brood, wijn en spelen

Persbericht: Alice Bown 28 juni 2023 In de wereld van gastronomie en wijn, zijn er momenten waarop…

Continue Reading
23 juni 2023

Het nieuwe Oenotopia proefseizoen 2023-2024

En dat is reeds het 20ste! Betalende leden van Oenotopia kunnen zoals altijd deelnemen aan de proefsessies.…

Continue Reading
29 mei 2023

De geschiedenis van Californische wijn

Californië is veruit het bekendste wijngebied in Amerika. Haar wijnen zijn uitstekend van kwaliteit en menig wijnliefhebber…

Continue Reading
16 mei 2023

Oenotopia’s wijntrip en wijndiner 2023

Bij Waalse wijnmakers op pad en daarna genieten in ’t Stad De aanloop naar de Oenotopia wijnuitstap…

Continue Reading
15 mei 2023

Moeten we wijn anders verpakken?

Glazen wijnflessen nemen veel plaats in tijdens het transport. Ze zijn zwaar en bovendien moet je het…

Continue Reading
3 mei 2023

Maya schrijft een boek

En wij proefden al enkele wijnen Belgische wijnbouwers in Zuid-Afrika. Dat is het nieuwe boek van Maya…

Continue Reading
1 2 3 4 5 6 10