Het Oenotopia proefprogramma 2024 – 2025

Bij Oenotopia kan je al meer dan 20 jaar deelnemen aan de proefsessies. Op de Oenotopia homepage kan je kiezen welke van de betalende opties je verkiest. Onder het motto ‘Iedereen kan wijn proeven’ combineren we didactische wijninformatie aan gezelligheid en proeftechniek. Graag wijn proeven en er iets over bij willen leren is voldoende om voor een betalend lidmaatschap te kiezen.

Dit zijn de onderwerpen en data voor het proefseizoen 2024 – 2025. Wijn, gezelligheid, extra kennis en veel enthousiasme gegarandeerd!

28/09/2024      GRIEKSE GODEN

Griekenland staat gelijk aan vriendelijke mensen, ongerepte stranden, helderblauwe zee, fantastische cultuur en boeiende wijnen. Die wijnen gaan we proeven. Wijnen gebaseerd op een lange geschiedenis en op vele inheemse druivensoorten. Een leerrijke wandeling door wijnregio’s en typische druiven.

19/10/2024      BETERE BEAUJOLAIS

Uw eerste Beaujolais Nouveau was misschien ook uw laatste. Maar wist je dat er in de Beaujolais fantastisch lekkere wijnen gemaakt worden? Zelfs met veel bewaarpotentieel? Al proevend gaan we op zoek naar de beste Gamays uit enkele van de 10 Cru’s. Uw volgende Beaujolais ervaring zal bijblijven.

23/11/2024      >1000m WIJNEN

Wijnen van de hoogste wijngaarden. In minder dan 1 kilometer boven de zeespiegel zijn we niet geïnteresseerd. Hoe hoger hoe beter. We gaan op zoek naar een mogelijk effect van hoogte op de uiteindelijke smaak van wijn. Mensen met hoogtevrees krijgen een extra glas om de schrik te overwinnen.

22/02/2025      MAGISTRALE MERLOT

Merlot kan saai, commercieel en nietszeggend zijn. Zelf vind ik er eigenlijk niets aan … Maar er zijn wel degelijk mooie Merlotwijnen. Degusteren, analyseren, becommentariëren, evalueren en leren … met als doel om samen magistrale Merlot te vinden. Moet zeker lukken.

29/03/2025      BIJZONDERE BALKAN

De Balkan is een groot schiereiland dat meerdere landen omvat in Zuidoost-Europa. Een selectie fraaie en onbekende exemplaren komt op onze proeftafels. Het is niet zeker dat we alle namen correct kunnen uitspreken. Goed proeven daarentegen zal geen probleem vormen. En dat zal bijzonder zijn.

26/04/2025      ALTO ADIGE

Aha, Alto Adige oftewel Zuid-Tirol in het uiterste Noorden van Italië. Genieten van wijn uit de Dolomieten. Zowel authentieke als internationale druivensoorten zorgen hier voor unieke fijne wijnen. Dit is een zeer divers, boeiend doch klein wijngebied. Klein maar fijn, meer moet dat niet zijn.

Deze degustaties vinden altijd plaats in Antwerpen. Na inschrijving krijg je een mail met alle details. Iedereen kan wijn proeven. Iedereen is welkom.

Submit your response