Witte Rhône wijn in de schijnwerpers

Bron: persbericht Alice Bown 21/06/2024

De witte wijnen uit de Rhônevallei zitten in de lift! Hun elegantie en frisheid charmeren steeds meer wijnliefhebbers wereldwijd. De vraag naar lichte, makkelijk drinkbare wijnen groeit. De Rhône-wijnen passen perfect in deze trend met hun drie diverse profielen van witte wijnen, & muscats en mousserende wijnen. Maarten Van Essche, chef-kok van restaurant Meteor heeft heerlijke gerechten uitgewerkt die elke variëteit van deze diverse Rhône-wijnen laten schitteren.

Wereldwijd in de ban van witte wijn

Witte wijnen boeken wereldwijd succes en genieten steeds meer aandacht. Momenteel vertegenwoordigen ze een derde van de wereldwijde wijnconsumptie en onderscheiden zich door hun variëteit en uitstekende kwaliteit.

De Rhônevallei maakt een ware wijnrevolutie door met een significante toename in de productie van witte wijnen. De wijnmakers in de streek streven ernaar hun productie tegen 2023 te verdubbelen om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen.

Hoewel rode wijnen nog steeds de regio domineren, winnen de witte wijnen snel aan populariteit en worden ze deze zomer een onmisbare trend. Dit is het perfecte moment om deze verfrissende en gastronomische wijnen te ontdekken.

Frisheid in de fles Licht en fruitig, ze vormen een perfecte match met zomerse gerechten. Druivensoorten zoals Grenache Blanc, Viognier en Clairette brengen een diversiteit aan smaken, gaande van levendige en frisse tonen tot meer ronde en fruitige aroma’s.

Verfijnde wijn-spijscombinaties

Restaurant Meteor staat voor biologische, lokale en seizoensgebonden keuken. Chef-kok Maarten Van Essche creëerde verschillende recepten om elk type Rhône-wijn te laten schitteren. Enkele combinaties ter inspiratie:

Mousserend & zoet
Geitenkaas . Lenteraap mostarda . Bloesems

Kohlrabi . Arboriorijst . Nori

Oester . Beurre blanc . Mierikswortelolie

Gerookte paling . Rettich . Peer

Levendig & fris

Geroosterde venkel . Bloemenvinaigrette

Burrata & Vlierbloesem

Zuurdesem brood . Bloemenboter

Fruitig & weelderig

Op open vuur geroosterde wilde koolvis

Op vuur geopende kokkels

Gardinièra witte groenten

Witte bonensalade . Pijlinktvis

Genereus & complex
Meringue . Moerasspirea . Mascarpone

De perfecte match voor elke gelegenheid

Of het nu voor een aperitief met vrienden is, een diner met familie of een gastronomische avond, de witte wijnen van de Rhône passen bij elke gelegenheid. Hun frisheid en complexiteit maken ze ideaal voor zomerse en creatieve gerechten.

Submit your response