Blog Left SIdebar

Read our latest blog posts
Liever luisteren dan lezen? Ga dan naar de Oenotopia podcast op Spotify

20 november 2023

Buitengewone bubbels

In het 20ste seizoen kan een proefsessie met bubbels niet ontbreken. Meer nog, we gaan niet voor…

Continue Reading
7 november 2023

De geschiedenis van de wijnen uit Tokaj

Hongarije heeft een rijke wijngeschiedenis. Er was een tijd dat alle Europese vorstenhuizen Tokaj Aszu dronken. Vandaag…

Continue Reading
29 oktober 2023

De charme van Chardonnay

Chardonnay is haast een merknaam geworden. Omdat zijn groeikracht goed is maar vooral omdat dit ras zich…

Continue Reading
28 september 2023

Verslag van de Californian Wine tasting

1978 was het jaar waarin het systeem van herkomstbenamingen boven de doopvont werd gehouden in de USA.…

Continue Reading
20 september 2023

Concours voor extreme wijnen, hoe extreem is dat?

Ken je de ‘Mondial des Vins Extrêmes’? Een wedstrijd voor extreme wijnen zeg maar. Die organiseren ze…

Continue Reading
25 augustus 2023

“Curieuzeneuzen” in wijn AI, huh?

Artificial Intelligence, iedereen heeft het er over. De toepassingen zouden eindeloos zijn. Baanbrekend volgens de ene en…

Continue Reading
22 augustus 2023

Medoc 2018, een mooi wijnjaar?  

Bordeaux 2018 staat geboekt als een groot wijnjaar. In de lente van dat jaar zou je dat…

Continue Reading
6 augustus 2023

De wetenschap van de ideale wijntemperatuur

Waarom is temperatuur bij wijn zo belangrijk? Een glas wijn bestaat uit duizenden chemische verbindingen. Wijnmakers zijn…

Continue Reading
1 2 3 8