Stijn Deschacht wint Graham’s Blend Series Competitie

12 kandidaten streden voor een plaats in de internationale finale in porto

Bron: persbericht Alice Bown 26/03/24

De nationale ronde van de Graham’s Blend Series vond op maandag 25 maart 2024 plaats in Little Red Rooster in hartje Gent. Tijdens de cocktailwedstrijd werden de Belgische bartenders & mixologists creatief uitgedaagd om aan de slag te gaan met Graham’s Blend N°5 of Blend N°12. Een initiatief van Graham’s om hun steentje bij te dragen en horeca te steunen.

Dwars door België, richting Portugal
Bloesems ontluiken, de eerste zoemende bijen, de lente is weer in het land… Tijd voor cocktails! Gisteren namen twaalf kandidaten het tegen elkaar op in de eerste editie van Graham’s Blend Series Cocktail Competition. Belgische bartenders en mixologists werden door het portohuis Graham’s uitgedaagd om een uitmuntende cocktail te creëren. Juryleden Bart Capoen (Owner Little Red Rooster), Joeri Visser (Belroy’s & winnaar Blend Series Competition 2023), Nuno R Silva (Graham’s) en Pierre D’Haeseleer (The Nectar) degusteerden elke creatie. Stijn Deschacht van Bar Bulot* (Hertog Jan Restaurant Group) en gekend als host van de culinaire podcast “Over Eten” eindigde op de eerste plaats en mag België vertegenwoordigen op de finale in Porto. 
Salsa Ruby
“Ik heb een grote liefde voor Port én Mexico, dat ik die twee liefdes dan kan combineren in een cocktail die gesmaakt wordt door de jury en het haalt van allemaal top-bartenders is niet te beschrijven cool!” – Stijn Deschacht

RECEPT 
6 cl Graham’s Blend Series n°12
4 cl Nixta Licor de Elote
2 cl Ancho Reyes
2 cl Verjus
3 drops Bittermens Xocolatl Mole bitters 
Garnituur 
Chile ancho gerehydrateerd in Graham’s Blend n°5 siroop 

The Blend Series zijn ontworpen om een ​​nieuw publiek van portdrinkers en de mixology scene aan te spreken.

De Blend N°5 speelt perfect in op de groeiende populariteit van Port & Tonic als verfrissend aperitief. Port & Tonic geniet nog steeds succes als vernieuwend en lager-in-alcohol alternatief voor de klassieke Gin & Tonic, zowel in de horeca als thuis.

De Blend N°12 is een innovatieve nieuwe ruby ​​port aangekondigd, Blend Nº12, voornamelijk gemaakt met de beroemde Touriga Nacional-variëteit, die speciaal bedoeld is voor de  niet-traditionele portdrinkers.

Beide flessen zijn versierd met handgetekende afbeeldingen van de beroemde Portugese mode-illustrator António Soares. Het Blend Nº12-ontwerp bevat fruit dat de smaken van de wijn weerspiegelt.

Submit your response