Carcasse behoudt Michelinster met unieke focus op vlees en culinaire creativiteit

Bron: persbericht Alice Bown 26 februari 2025

Naast een 14,5/20 in Gault & Millau en de titel “beste steakrestaurant van Europa” door World’s 101 Best Steak Restaurants, blijft Carcasse nu ook erkenning krijgen van de Michelin-gids. De passie voor ambacht, terroir, respect voor dier en natuur, innovatie en vooral hard labeur, wordt opnieuw beloond met een Michelin ster voor hoogkwalitatief koken. 

Carcasse brengt het vlees van Dierendonck recht uit de slagerij op je bord. De slagerij is rechtstreeks verbonden aan het restaurant, waardoor de weg tussen beide nog nooit zo kort was. Waar het vlees de slagerij verlaat, krijgt het in Carcasse een plek op tafel. 

Naast klassiekers met een eigentijdse draai staan er ook vergeten stukken vlees op het menu. Wat zorgt voor een pure keuken die teruggaat naar de essentie en tegelijkertijd innovatief is. 

Chef Timon Michiels deelt zijn opwinding over deze nieuwe stap: “Na drie jaar als chef bij Carcasse, ben ik gegroeid als chef en als persoon binnen de Dierendonck familie. Ik ben klaar voor meer betrokkenheid.  Samen met Hendrik wil ik ons concept verder uitbouwen.”

Ondanks dat hij nog maar midden twintig is, heeft Timon Michiels al heel wat internationale ervaring en expertise op zak. Hij studeerde aan de Hotelschool Ter Duinen en Ecole Hôtelière de Lausanne. Daarna werkte hij als chef op de Belgische ambassade in Washington en kookte in sterrenzaken als Hof van Cleve en Le Louis XV van Alain Ducasse in Monaco. Kort nadat hij aan de slag ging in Carcasse mocht hij zijn eerste Michelinster in ontvangst nemen.

“Carcasse geeft je het gevoel in een beenhouwersatelier te zijn. Een restaurant rechtstreeks verbonden met een slagerij, dat zie je niet vaak. Ik heb mijn insteek als chef en Hendrik die van hem als beenhouwer. Twee werelden die samenkomen, dat werkt enorm inspirerend.

– Timon Michiels, chef van Carcasse.

Check de Carcasse website

Submit your response