De Vlaamse Wijnronde

De wijnronde 2024 van de Vlaamse Wijngilde gaat naar Chablis

De negende editie van ‘De Wijnronde’ vindt dit jaar plaats in en rondom de betoverende appellatie Chablis in Bourgogne. Noteer alvast de data: zaterdag 11 mei en zondag 12 mei 2024.

Dit jaar wordt de Wijnronde een vrije rally van wijndomein naar wijndomein, waarbij alle te bezoeken wijndomeinen lid zijn van de prestigieuze Union des Grands Crus de Chablis. Op zaterdag 11 mei zullen acht vooraanstaande domeinen hun deuren openen voor bezoek en wijnproeverij:

  • Domaine Brocard
  • Domaine Collet
  • Domaine Dampt
  • Domaine Long Depaquit
  • Domaine des Malandes
  • Domaine Simonnet Fèbvre
  • Domaine Tremblay
  • Domaine William Fèvre

 ‘s Avonds verwelkomt de Vlaamse Wijngilde u graag op het uniek mooi gelegen Domaine Jean-Marc Brocard voor het traditionele ‘Dîner Champètre’. Op het programma: een heerlijke avond vol culinaire streekgerechten alsook een gevarieerde wijnkaart aan chabliswijnen. Deze wijnen zijn te verkrijgen aan de Chablis-bar tegen kelderprijs + 10€. Wat deze avond extra bijzonder maakt, is dat de wijnbouwers zelf aanwezig zullen zijn, waardoor je een unieke kans krijgt om met hen in gesprek te gaan en meer te leren over hun passie voor wijn.

Op zondag 12 mei openen een aantal Chablis huizen, los van de Union des Grands Crus de Chablis, hun deuren voor ons Wijnrondeprogramma. Ook daar zijn alle deelnemers welkom voor bezoek en degustatie van hun fijne wijnen.

De Vlaamse Wijngilde heeft twee deelnameformules aan waaruit je kan kiezen:

Formule 1 (140 €/persoon): inclusief de volledige rally, het diner op het  Domaine Jean-Marc Brocard, maar zonder de wijnen. Inschrijvingen beperkt tot 100 deelnemers!

Formule 2: enkel deelname aan de rally: 70€/ persoon.

Vergeet niet dat de overnachtingen door de deelnemers zelf geregeld dienen te worden. In Auxerre en Tonnerre is er een ruim aanbod aan hotelaanbiedingen, zodat je in alle comfort van dit evenement kunt genieten.

Inschrijven voor ‘De Wijnronde’ kan uitsluitend via onze website: www.vlaamsewijngilde.bede inschrijvingslink zal binnenkort beschikbaar zijn.

Submit your response