Feestelijk genieten: oestermagie en frosé finesse

Persbericht Alice Bown 08/12/2023
Bereid je voor op een unieke combinatie van zeevruchten en sprankelende verfrissing met dit recept voor oesters en frosé – een perfect samenspel van luxe en feestelijke elegantie.  

Oesters met frosé
Oesters zijn een geliefd ingrediënt in de Franse keuken! Het land heeft verschillende regio’s met ideale omstandigheden voor het kweken van oesters, waaronder de regio’s Bretagne, Normandië en de Marennes-Oléron in de regio Nouvelle-Aquitaine. Of je nu van oesters geniet in een chique restaurant of tijdens een ontspannen picknick aan de kust, ze vertegenwoordigen de verbinding van Frankrijk met de zee en het rijke culinaire erfgoed van het land. Ze zijn heerlijk in combinatie met een glaasje witte wijn of rosé van Côtes du Rhône!  

Dit heb je nodig:
Verse oesters
1 fles roséwijn van Côtes du Rhône
1 eetl. suiker
1 eetl. vers citroensap

Zo ga je te werk:
1. Giet de roséwijn in een ijsblokjesvorm en bevries gedurende minstens 6 uur, of tot de  wijn volledig bevroren is.
2. Open de verse oesters en leg ze op een bed van ijs om ze koel te houden terwijl je de frosé bereidt.
3. Haal de bevroren ‘wijnblokjes’ uit de ijsblokjesvorm en doe samen met de suiker en het citroensap in een blender.
4. Mix in korte stukjes op tot je frosé krijgt. 
5. Verdeel de frosé over de oesters.  

Ga voor rosé
De roséwijnen van Côtes du Rhône bieden een harmonieuze balans tussen frisheid en fruitigheid. Met hun levendige aroma’s van sappige rode bessen, delicate bloemen en een vleugje kruidigheid, bieden ze een verfrissende en verfijnde smaakbeleving.     

Over de wijnen van Côtes du Rhône
De wijnen van Côtes du Rhône hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de oude Romeinen. Gelegen langs de oevers van de majestueuze Rhône-rivier, zijn de wijngaarden gezegend met een uniek terroir dat bijdraagt aan de onderscheidende karakteristieken van de wijnen.

Of je nu kiest voor een verfijnde witte wijn, een robuuste rode wijn of een verfrissende rosé, de wijnen van Côtes du Rhône bieden een prachtige reis door de diversiteit en rijkdom van deze unieke wijnstreek. Laat je verrassen door de expressieve aroma’s, de harmonieuze smaken en de tijdloze charme van Côtes du Rhône.

Submit your response