MALBEC

Wijn wordt gemaakt van druiven. Het is dus leuk om af en toe stil te staan bij de karakteristieken van druiven. Dat doen we graag door middel van een korte beschrijving in de Oenotopia druivelaar.

De Malbec wordt steeds minder gebruikt in Bordeaux, om kleur aan de wijnen toe te voegen, maar des te meer in Argentinië. Hij geeft rode wijnen die vroeg te drinken zijn en lijkt op een wat rustieke versie van de Merlot. In het zonnige Argentinië zijn de wijnen van deze druif voller en rijper van stijl.

Wijnen van deze druif zijn vaak bijna zwart van kleur. In Frankrijk heet hij Côt. Doorgaans herkent men ‘m aan de stevige fruitige aroma’s en de zachte chocolade-achtige smaak. De zuren zijn beperkt aanwezig en afdronk is zelden echt lang.

Geurassociaties voor deze druif zijn pruimen, zwarte bessen, vanille, tabak en chocolade.

Tannine           **

Zuren              **

Body                ****

Alcohol           ****

Bewaren         *

Naast Argentinië vind je Malbec nog in het zuid-westen van Frankrijk, in Australië en in de USA.