CHARDONNAY

Wijn wordt gemaakt van druiven. Het is dus leuk om af en toe stil te staan bij de karakteristieken van druiven. Dat doen we graag door middel van een korte beschrijving in de Oenotopia druivelaar.

Chardonnay is als druif bijna een merknaam geworden. Deze druif is niet zo aromatisch en daarom goed geschikt om in houten vaten te rijpen en extra aroma’s op te nemen. Het roeren van het bezinksel geeft ‘m extra molligheid maar er zijn ook hele strakke stijlen zoals bv. in Chablis.

Er bestaan verschillende klonen maar allen hebben ze nogal dunne schillen. De ouders van deze druif zijn Pinot Noir en Gouais Blanc. Deze druif is nogal gemakkelijk te verbouwen. Wijnen gemakt van Chardonnay hebben vaak lage zuren maar veel alcohol. In het glas neem je geuren waar van gele appel, sterfruit, ananas, vanille en boter. Hoe warmer het klimaat, hoe exotischer het gele fruit in de aroma’s.

Zuren              **

Body                ****

Alcohol            *****

Bewaren         ***

Chardonnay vind je over bijna heel de wijnwereld terug maar de beste wijnen komen uit de Bourgogne en de Champagne maar ook uit Oostenrijk, Duitsland, Nieuw-Zeeland, Canada, USA en Australië.