CABERNET SAUVIGNON

Wijn wordt gemaakt van druiven. Het is dus leuk om af en toe stil te staan bij de karakteristieken van druiven. Dat doen we graag door middel van een korte beschrijving in de Oenotopia druivelaar.

Wellicht is dit de meest bekende druif ter wereld. Zeer herkenbaar in het glas ook trouwens! Het resultaat van een kruising tussen Cabernet Franc en Sauvignon Blanc. Deze druiven zijn klein met dikke schillen. Ze ontluikt erg laat en rijpt ook laat. Mooie nazomers zijn dus vereist.

De kleur van deze wijnen is altijd erg donker en de tannine is erg uitgesproken. Aroma’s die je vaak tegenkomt zijn die van zwarte bessen, zwarte kersen, cederhout, kruiden en grafiet. Wijnen van deze druif zijn haast altijd full bodied.

Tannine           *****

Zuren              ****

Body                *****

Alcohol            ****

Bewaren         *****

Deze druif is haast over heel de wereld te vinden. Beroemd exemplaren vind je o.a. in Coonawarra, Napa Valley, Bordeaux LO, Pessac Léognan, Carmignano, Bolgheri, Santa Cruz, Maipo Valley, Cochaopol, Colchagua maar ook in bepaalde wijnhuizen in China, Moldavië, Georgië, Canada en Rusland.