BLAUFRÄNKISCH

Wijn wordt gemaakt van druiven. Het is dus leuk om af en toe stil te staan bij de karakteristieken van druiven. Dat doen we graag door middel van een korte beschrijving in de Oenotopia druivelaar.

Deze druif is bekend door zijn Oostenrijkse naam want in Duitsland wordt deze de Lemberger genoemd. En in Hongarije is dit de Kékfrankos. Hij houdt van een warm klimaat want ontluikt vroeg en rijpt erg laat. Een druif met veel karakter.

Door zijn goede kleur en rijke tannine kan hij gemakkelijk rijping op eiken vaten verdragen. Ook de zuren zijn erg aanwezig. Wijnen hiervan geven aroma’s van rood fruit, kersen , zwarte bessen, bramen, chocolade en kruiden. Diep gekleurde wijnen vaak met merkbare zuren.

Tannine           ***

Zuren              ****

Body                ****

Alcohol            ***

Bewaren         ****

Oostenrijkse topwijnen van deze karakterdruif vind je in Neusiedlersee en Burgenland. In Hongarije moet je zijn in de gebieden Szekszard en Eger.