GEWURZTRAMINER

Wijn wordt gemaakt van druiven. Het is dus leuk om af en toe stil te staan bij de karakteristieken van druiven. Dat doen we graag door middel van een korte beschrijving in de Oenotopia druivelaar.

Redelijk bekende en speciale aromatische druif die doorgaans volle ronde witte wijnen oplevert met een geurpallet dat breder is dan haast iedere andere witte wijn. Na enige evolutie worden deze wijnen wat rozig van kleur en nog oudere wijnen geven een diepe goudgele kleur.

Het alcoholgehalte is doorgaans hoog en het vele glycerol wekt vaak de indruk dat het een zoete wijn is terwijl dat zeker niet altijd zo is. De zuren zijn laag en daarom dat er in dit type wijnen geen malolactische fermentatie plaatsvindt.

Karakteristieke aroma’s zijn die van lychee, rozen, pompelmoes, mandarijn en gember.

Zuren              **

Body                *****

Alcohol            *****

Bewaren         *****

Dit is een zeer gekende druif in de Elzas maar ook in het Italiaanse Alto Adige staat deze redelijk veel aangeplant en verder nog in Oostenrijk en Zwitserland (Heida).