Proef- en deelname condities

Tien proefcondities, het klinkt een beetje streng  maar eigenlijk zijn het gewoon een aantal belangrijke zaken om het geheel binnen Oenotopia goed te laten verlopen. Vriend worden van Oenotopia betekent dat je het met deze proefcondities eens bent.

  1. Wijnproevers maken elkaar niet belachelijk en het oordeel van de ene wijnproever heeft net zoveel waarde als dat van een ander, ook al heeft de ene bijvoorbeeld een betere reputatie.
  2. Bij Oenotopia staat een organoleptische benadering van wijn bovenaan. Algemeen gesproken willen we wijnen objectief benaderen en moet het vooral een boeiende en fijne aangelegenheid zijn waarbij iedereen ontspannen kan bijleren en genieten.
  3. Hoe men ook zijn best doet, verschillende meningen zijn altijd mogelijk en moeten ook kunnen. In grote lijnen kan men het wel over de algemene aspecten eens zijn. Maar persoonlijke verschillen zullen blijven bestaan en worden gerespecteerd.
  4. Kom op tijd bij events aub ! Het is vervelend als je vrienden moeten wachten.
  5. Indien je voor een betalend lidmaatschap kiest dan heb je pas recht op de vermelde activiteiten als het juiste bedrag op de Oenotopia rekening is gestort.
  6. Geld terug storten voor gemiste events kan niet gezien de meeste wijnen lang op voorhand gekocht worden en de voorbereidingen ook ruim op voorhand gebeuren.
  7. Extra gasten meebrengen kan enkel met voorafgaandelijke goedkeuring van Oenotopia en mits het eventueel betalen van het afgesproken bedrag.
  8. Bij elke degustatieavond zijn spuugemmers voorzien. Wijn goed proeven zonder de wijn effectief in te slikken kan perfect. Maak dus gebruik van de spuugemmers en hou het daardoor ook ná de proefavond nog veilig op de weg! Oenotopia kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor gevolgen van uw ‘proefgedrag’.
  9. Onze proefevents worden gesponsord door sympathieke vrienden. Hou dus alles ook netjes, zoals je bij je vrienden doet.
  10. Wijnproeven mag geen snobisme worden. Iedereen kan wijn proeven ! Het volstaat om een beetje te willen bijleren en er vooral een gezellige hobby van te maken.