SYRAH

Wijn wordt gemaakt van druiven. Het is dus leuk om af en toe stil te staan bij de karakteristieken van druiven. Dat doen we graag door middel van een korte beschrijving in de Oenotopia druivelaar.

De Syrah of Shiraz werd lang geleden in Bordeaux Hermitage genoemd. Ze is ontstaan uit de Dureza en de Mondeuse Blanche. In de Noordelijke Rhône wordt ze vaak niet geblend. In andere streken wel maar er bestaan ook vele monocépage Syrah wijnen. In ieder geval heeft ze veel zon nodig.

Karakteristieken zijn veel kleur, veel extractie, veel tanninie en bewaarpotentieel. Typisch is het aroma van zwarte peper dat storend wordt bij onrijpe druiven. Andere aroma’s zijn bosbessen, pruimen, chocolade en tabak.

Tannine           ****

Zuren              ****

Body                ****

Alcohol           ***

Bewaren         ***

Naast Frankrijk vind je deze druif nog in Chili, Australië, Zuid-Afrika, USA, Spanje, Zwitserland, Nieuw-Zeeland en nog andere wijnlanden.