SANGIOVESE

Wijn wordt gemaakt van druiven. Het is dus leuk om af en toe stil te staan bij de karakteristieken van druiven. Dat doen we graag door middel van een korte beschrijving in de Oenotopia druivelaar.

Sangiovese is Italië’smeest aangeplante druif. Een oud druivenras dat langzaam rijpt en rijk in alcohol wordt tijdens warme jaren. Koude jaargangen geven meteen meer zuren en relatief harde tannine. De schillen zijn dun. Deze druif wordt vaak geblend met Cabernet Sauvignon en soms met Canaiolo om wat meer diepgang in de smaak te brengen.

Typische aroma’s zijn die van kersen, geroosterde tomaten, balsamico, oregano en espresso. Grote verschillen in temperaturen tussen dag en nacht zijn heel goed voor de ontwikkeling van aroma’s bij deze druif. Bodems van kalksteen zorgen doorgaans ook voor een betere kwaliteit van het fruit.

Tannine           ****

Zuren              ****

Body                ***

Alcohol           ****

Bewaren         ***

Je vindt deze druif ook nog in Argentinië.