ROUSSANNE

Wijn wordt gemaakt van druiven. Het is dus leuk om af en toe stil te staan bij de karakteristieken van druiven. Dat doen we graag door middel van een korte beschrijving in de Oenotopia druivelaar.

Dit is een gekende druif in de Rhône die vaak geblend wordt met de Marsanne druif. Ze is gevoelig aan valse meeldauw en dus niet zo gemakkelijk te verbouwen. Vaak vind je ze terug in de witte wijnen van Crozes-Hermitage, Hermitage en Saint-Joseph en ze is tot maximaal 15% toegelaten in de rode Hermitage wijnen.

De geur van deze druif is goed merkbaar en doet soms denken aan koude kruidenthee. Algemene aromakenmerken zijn die van citroen, abrikoos, bijenwas, kamille en brioche. Wijnen van de Rousanne zijn vaak mollig met frisse zuren en fijn fruit.

Zuren              *****

Body                ****

Alcohol           ***

Bewaren         ***

Deze druif ga je ook nog tegenkomen in Zwitserland, de USA, Zuid-Afrika en Italië.